N(euro)otjes oogst

Tja, de oogst. Die gaat toch wel lekker. Wel loopt nog steeds alles een maand achter op vorig jaar, maar goed… We hebben dit jaar niet zoveel komkommers, wel hxc3xa9le mooie, hxc3xa9le grote meloenen, eindelijk weer eens pompoenen, veel boontjes, hxc3xa9xc3xa9l veel pepers, meer dan voldoende aubergines en de trots van onze kas: kousenband. Die planten gaan toch maar lekker door. De paprika's beginnen nu pas en de eerste rode tomaten zijn ook nog geen week oud.

Maar ondertussen zijn Ouders braaf bezig met de voorbereidingen voor N(euro)otje's miniboomgaard. Exc3xa9n half-dode kersenboom is al van de top ontdaan en staat nu te wachten op de kettingzaag die er mooie plakjes voor de houtkachel van zal gaan maken. Een paar meter verderop staat een niet al te hoge pruimenboom die hele kleine maar wel heel veel hele kleine pruimpjes geeft die prima te pruimen zijn. Die mag dus blijven en bakent meteen de grens van de boomgaard af. Nou ja, boomgaardje. Acht boompjes moeten er komen. En als N(euro)otje helemaal los gaat gaan de coniferen tegen de vlakte en verrijst daar een mooie afscheiding van leifruitboompjes. Zucht… ze ziet het al voor zich. Maar dat zijn dromen voor volgend jaar. De boompjes zelf komen er dit jaar al dus als het goed is eten we hier volgend jaar wel al kersen uit eigen gaard. 

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Henrixc3xabtte
  Aug 17, 2010 @ 21:31:54

  De kleine pruimpjes waar jij het over hebt worden ook wel kroosjes genoemd. In het buitenland zie je ze ook en heten ze mirabellen , corcoduse etc. Je kan er heerlijke jam oa van maken

  Beantwoorden

 2. Gerrie
  Aug 18, 2010 @ 07:52:12

  Een kersenboom!
  Van onze boom hebben we zelf nooit een kers kunnen eten. De vogels waren ons voor. En netten in de tuin vinden we niet jofel; iedere keer weer vogels bevrijden.
  Onze pruimenbomen zijn een kleine kwets -als ze eraf vallen dan moet je ze dezelfde dag nog verwerken- en een Reine Victoria.
  Appel is Groninger Kroon -de langwerpige- en de peer is Gieser Wildeman. Maar de doornloze braam zit weer vol en ook de Japanse wijnbes. Werk genoeg.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

 3. Merel
  Aug 18, 2010 @ 12:07:52

  Ik wil zo graag een appelboom….weet jij hoe ik aan zo’n exemplaar kom? Waar koop ik die?(kleintje dan..)

  Beantwoorden

 4. izerina
  Aug 18, 2010 @ 13:27:47

  Mijn appelboom heeft nooit vruchten gegeven. Hij staat er nu voor de schaduw. Groeten Izerina

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: