N(euro)otjes tuin

Tja,  het bloggen schiet er de laatste tijd door grote vermoeidheid een beetje bij in maar we doen weer eens een poging…

Met de moestuin gaat het prima hoewel de spekbonen nu nog gezaaid moeten worden. Vorig jaar deze tijd stonden ze al mooi aan de stokken! Het komt wel goed, er is nog wel tijd maar in haar eigen gevoel loopt N(euro)otje toch een beetje achter met het werk. Jammer maar ze is al zxc3xb3 lang zxc3xb3 moe dat ze na haar werk bij haar baas geen pap meer kan zeggen en steeds vaker om negen uur al haar bed in rolt. Over een paar weken heeft ze vakantie (in de achtertuin) en dat komt geen dag te vroeg.

Maar goed, genoeg gezeurd, ze is xc3xa9xc3xa9n pompoenplant op de composthoop kwijt geraakt aan slakkenvraat en heeft er een nieuw exemplaar voor in de plaats gezet. Ze heeft vandaag alleen nog niet gekeken of deze er nog steeds staat… De aardbeien zijn aan het kleuren, de peulen- en doperwtenplanten zitten vol bloemen en de kruidentuin ruikt heerlijk. Eigenlijk…. moet er nog wat lavendel in. Dan is het geurenpalet compleet en kunnen we ons op onze bank in de hoek van de tuin in de Provence wanen… Dus daar geeft deze 'vrek' nog wel een paar eurootjes aan uit deze week.

En dan de zwaluwen. Die willen van geen wijken weten waar het onze woning betreft. Op zich zijn het hele schattige vogeltjes maar we willen ze toch liever niet binnen hebben. Je blijft dweilen… En wassen… Vorige week zaten we op een avond een beetje uitgeblust op de bank en zagen de zwaluwen verwoede pogingen doen om via ons kleine slaapkamerraam op de begane grond binnen te komen. Aan de buitenkant van dat raam zit een hor die iets kleiner is dan het raam zelf en deze kier hadden ze al snel gespot. We hebben het raam dicht gedaan en 's avonds nog even gecontroleerd of er niet xc3xa9xc3xa9n tussen was gekomen maar ze hadden blijkbaar een andere slaapplaats gevonden. Toch geven ze zich niet gemakkelijk gewonnen; zodra we de deeldeuren 's morgens open doen om de honden naar buiten te laten scheren ze over onze hoofden naar binnen. En als we buiten zitten vliegen ze in razende vaart tussen ons en de tafel waar we aan zitten door. Of ze zeggen willen: "Doe op en die deuren, wat mankeert jullie ineens!" Laagvliegende zwaluwen blijken in dit geval gelukkig geen aankomend slecht weer te betekenen want voorlopig wordt het alleen maar beter. Met een paar vrije dagen en die zomerse temperaturen in het vooruitzicht hoopt N(euro)otje zich weer lekker in de tuin te kunnen uitleven. Want hoe inspannend  het soms kan zijn, het is de beste ontspanning die ze zich wensen kan.

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Diana
  Jun 02, 2010 @ 06:53:26

  Beter xc3xa9xc3xa9n zwaluw in huis….uhhh…ach, je begrijpt ‘m wel 😉

  Beantwoorden

 2. Siebrie
  Jun 02, 2010 @ 09:40:59

  Misschien heb je niet alleen last van ‘hard werk’, maar ook van wat ijzergebrek?

  Beantwoorden

 3. Vlijtig Liesje
  Jun 02, 2010 @ 10:10:37

  Wat een brutale beesten zijn dat. Wij hadden ook wel eens een vogel in huis, maar ik geloof geen zwaluw. Ik ben dan eerlijk gezegd doodsbang als er zo’n vogel paniekerig door het huis fladdert, overal poept en tegen het raam vliegt.

  Beantwoorden

 4. gerrie
  Jun 03, 2010 @ 18:54:20

  Vakantie in Rundhaus, ik begrijp je volledig. Wij gaan ook wel eens naar een ander oord, maar deze plaats is pas echt uitrusten. En die vermoeiheid?; ik zou geen stap meer kunnen verzetten zonder een Multi van Orthica en 2 gram vit. C per dag. Twee maal per jaar koop ik ook een potje vit. B12. Al eet je nog zo gezond en goed, de hoeveelheden die worden voorgeschreven krijg ik niet naar binnen, bv. 7 boterhammen per dag. Het fruit en de groente is meestal iets meer. Dus neem eens voedingssupplementen. Met jou drukke bestaan is het een must.
  Een burn-out zit niemand op te wachten. Sterkte!!!!!!!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

 5. Ria
  Jun 07, 2010 @ 13:08:39

  Via via kom ik hier regelmatig te lezen en ik wil je mijn complementen geven voor je blogs.Ik vind ze erg leuk om te lezen

  Ik denk dat vele mensen, aan vakantie en zon toe zijn. Geniet maar van je eigen tuin en rust straks mar lekker uit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: