N(euro)otje is het er helemaal mee eens…

N(euro)otje kwam dit filmpje tegen over Amy Dacyzyn, de oprichtster van The Tightwad Gazette. En ze was heel blij te zien dat ook deze inmiddels beroemde ‘vrek’ blikjes en potjes vult met van alles en nog wat. Ook N(euro)otje heeft namelijk de gewoonte om alles wat nog bruikbaar zou kunnen zijn te verwijderen van kleding die verder alleen nog goed is voor de vuilnisbak en heeft zodoende een (groot) blik weten te vullen met allerhande knopen en gespjes. Wat Amy zegt over ‘put up the word’ klopt wel. Ook wij maken daar wel gebruik van: als je iets nodig hebt vertel je het aan iedereen die het maar horen wilt. Je maakt het bekend. Met een beetje geduld loop je er ineens spontaan tegenaan of word je gebeld door iemand die dat heeft wat jij nou net zoekt. Wij willen bijvoorbeeld heel graag een logeerkamer onderhanden nemen. Deze kamer bevindt zich in het midden van het huis en ontbeert een plafond, een fatsoenlijk deurkozijn en een raam of ramen. Al een aantal jaren geleden hebben we het plan bedacht om de zolder achter de logeerkamer door te breken en zodoende de logeerkamer uit te breiden tot onder het dak zodat we er een raam in kunnen maken. Mensen in onze omgeving weten dat we nog wat achterstallig verbouwingswerk hebben liggen en bellen als ze ineens iets over houden van een verbouwing in hun eigen huis. Zo werden we een paar weken geleden gebeld door vrienden van Ouders die een dakkapel gaan laten plaatsen en daarvoor twee Velux dakramen moeten laten verwijderen. Of wij die ramen wilden hebben. Maar natuurlijk! roepen we dan. Het is precies wat we nodig hebben. Het is gratis op de brandstofkosten na die nodig zijn om de ramen op te halen. Het duurt dan soms even maar uiteindelijk werkt het: ‘put up the word’ ofwel bazuin rond wat je zoekt en het vindt jou vanzelf.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. franca
  Apr 18, 2010 @ 06:58:12

  Leuk!
  Een filmpje (en boek) naar mijn hart!

  Beantwoorden

 2. izerina
  Apr 18, 2010 @ 12:26:44

  Als wij iets weg te geven hebben,zetten we het op de advertentiepagina van zeelandnet. Meestal is er snel een telefoontje. Ook verkopen en kopen gaat prettig daar. Niet te ver rijden. groeten Izerina

  Beantwoorden

 3. Spaarvarkentje
  Apr 18, 2010 @ 13:58:57

  En het leuke is dat haar huis er gewoon gezellig uit ziet, ondanks dat het ”goedkoop” is ingericht. Het past totaal niet bij het ”sinaasappelkistjes-beeld” dat veel mensen zouden hebben bij frugal living.

  Beantwoorden

 4. Anoniem
  Apr 18, 2010 @ 21:00:41

  toeval bestaat niet!
  Heb gisteren dit filmpje op youtube gezien en meteen the tightwad gazette deel 3 weer eens uit de kast gehaald.
  Joke

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: