N(euro)otjes kringloop

N(euro)otje houdt van markten. Braderixc3xabn, rommelmarkten, kofferbakmarkten, creamarkten. Niet om het kopen van spullen want eigenlijk hebben we meer dan genoeg. Vaak gaat het meer om het opdoen van leuke ideexc3xabn. Wat je kunt doen met de spullen die je al (of nog) hebt. En soms wil je iets aanvullen, vervangen of verbeteren. Maar niet altijd natuurlijk. Veel vaker ga je voor de sfeer en wil je thuis alleen maar verder versimpelen en van het ‘teveel’ afkomen. Wij noemen dat ook wel het ‘vakantiehuisjesyndroom’ , je weet wel, wanneer je ooit een lekker klein knus huisje ergens gehuurd hebt waarvan je dan de hele (mid)week loopt te roepen dat "we toch eigenlijk niet meer dan dit nodig hebben".

Dsc00658

Ooit las N(euro)otje ergens op een weblog (geen idee meer welke, het is ook al een hele tijd geleden) dat het helpt als je probeert elke dag iets weg te doen. Of elke dag tien dingen weg te doen. Dat ruimt lekker op natuurlijk. Mits je het niet direct vervangt door iets anders. Zo doet N(euro)otje het momenteel ook met de keukenspullen. Om een iets andere reden maar goed… Onze keuken stort laatje voor laatje in elkaar. Van de drie grote en twee kleine lades die onze kooktempel rijk was zijn er nu nog xc3xa9xc3xa9n grote en xc3xa9xc3xa9n kleine over. Van de andere hangen de frontjes nog in de kast maar aankomen is verboden want dan vallen ze eruit. De laatste grote besteklade gaat ook per dag schever hangen en is steeds moeilijker dicht te schuiven. De ironie wil dat er een prachtige keuken al een jaar of tien op de zolder stof ligt te vangen. Stevige lades, mooie frontjes, carroussels, bestekbakken… Alleen de kasten moeten nog ‘even’ bij IKEA gehaald worden. Daar hangt het dus al die jaren al op. Het komt wel eens een keer zeggen we dan. Eerst de badkamer…. Zolang we niet aan de  keuken beginnen moeten we dus zo af en toe op een andere manier de rommel binnen de perken houden. Als zo’n la namelijk in elkaar klapt komen er spullen vrij: 2 onvermoede gardes, 3 extra soeplepels, 2 thee-eitjes zonder kettinkjes, gerepareerd met paperclips, kinderbestekjes, dopjes, een bakje met zegeltjes van een marktkraam die we al jaren niet meer gezien hebben, een oud nog nooit gebruikt electrisch mes, een verzameling botte dunschillers enzovoort. De oplossing is even simpel als ingenieus: dit zijn de dagen dat je begint met het gloednieuwe voornemen om elke dag tien dingen weg te doen! N(euro)otje heeft de inhoud van de oorspronkelijke 5 lades uiteindelijk moeiteloos in de twee lades gekregen. Lekker veel weggegooid (stuk of incompleet), weggegeven aan kennissen of kringloop (dubbel of overbodig maar wel goed) of een tweede leven gegund (aluminium cakebakjes in de tuin opgehangen ter verschrikking van lekkerbekkende vogeltjes).

Enige nadeel is natuurlijk dat xc3¡ls we dan straks nog een keer aan die keuken beginnen we met al die overbodige lades zitten. Maar ook dat lossen we waarschijnlijk weer moeiteloos op: markten genoeg…

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Mariam
    Apr 13, 2010 @ 21:06:11

    Hoever is de badkamer nu? Al bijna klaar? Wanneer is de planning dat ie af is?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: