N(euro)otjes weekend

Laat op de zondagavond kwamen N(euro)otje en Dochter weer terug uit Belgixc3xab. N(euro)otje moest op Tweede Paasdag werken, vandaar. De werkdag zit er ook weer op en N(euro)otje holde vanmiddag na thuiskomst op een drafje in de regen en zonder jas haar moestuin in om de opkomende erwtjes en peultjes te controleren. Gelukkig stond alles er nog fris bij zonder sporen van vraat door lieve eekhoorntjes en schattige vogeltjes. De aluminium cakebakjes lijken hun werk te doen.

In Vlaanderen hebben we in de regen door de stad waar Dochter voor het einde van dit jaar gaat wonen, gewandeld en het moet gezegd, die stad is zelfs in de regen leuk. Het huis waar ze gaat wonen en waar we met zijn tweetjes gelogeerd hebben dit weekend, is een deel van een gezellig, opgeknapt oud pandje waar Dochter zich al helemaal thuis voelt. We hebben lekker wat aan gefreubeld, opgeruimd en plannen gemaakt voor het volgende weekend.

Dochter is een type dat zich moeiteloos aanpast aan andere gewoontes en talen en N(euro)otje verbaast zich iedere keer weer over het gemak waarmee Dochter overschakelt van Gronings op Vlaams. Als die daar eenmaal een poosje woont, horen de Vlamingen waarschijnlijk niet eens meer dat ze daar niet vandaan komt.

We hadden nooit gedacht nog zo vaak de oversteek dwars door of langs Nederland te maken. Voor dit weekeinde naar het verre Vlaanderen zijn we dwars door Nederland gegaan omdat we al ervaring hadden met het door Duitsland reizen tijdens Paas- of andere feestdagen waarbij we meer dan 1,5 uur volkomen stil op xc3xa9xc3xa9n plaats op de snelweg hadden door kunnen brengen. Gelukkig hebben we meestal wel wat picknickmateriaal aan boord maar het is toch prettiger als je lekker door kunt rijden. En dat kon dit keer.

We hebben het weekeinde afgesloten met friet eten bij de aanstaande schoonfamilie van Dochter en zijn tevreden huiswaarts gekeerd. Dochter kreeg al rap last van heimwee maar viel snel in slaap en droomde zoete verse herinneringen en Sky Radio bleek de hele weg onvindbaar en zweeg in alle talen. N(euro)otje stuurde in stilte terug op huis aan.

En vandaag dan weer gewerkt. Nu even bloggen, een kopje thee, een goed boek waar ze zojuist in begonnen is en morgen in de tuin werken. Het wordt mooi weer. Tot morgen! 

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Wiek
  Apr 05, 2010 @ 23:43:09

  hihi, ik moest zo lachen om dochters aanstaande schoonfamilie šŸ™‚

  Leuk avontuur, in Belgixc3xab wonen. Tijdelijk of vast?

  groet Wiek

  Beantwoorden

 2. gerrie
  Apr 07, 2010 @ 08:20:09

  Onze dochter heeft een half jaar in Leuven “op kot” gwoond. Ze liep stage bij een prachtig hotel.
  Ach en als je je kind gaat bezoeken dan kom je ook nog eens ergens toch???????
  Geniet van mooie dagen, als jij ze krijgt dan hebben wij ze ook. Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: