N(euro)otje moet nog even geduld hebben…

Terwijl in de tuin steeds meer boontjes, peultjes en nog meer boontjes en peultjes hun kopjes boven de grond beginnen uit te steken raakt N(euro)otjes geduld weer eens op. Dat is altijd zo rond deze tijd van het jaar. Ze kan niet wachten tot het moment daar is dat ze iedere dag met een mandje de tuin in kan om daar te verzinnen wat ze er die dag van maken zal. Ieder jaar trekt ze dezelfde conclusie: ze is op een klimatologisch verkeerd stukje van de planeet geboren. Ze had een beetje zuidelijker moeten wonen. Een behoorlijk stukje zuidelijker. Dan had ze veel en veel langer van de tuin kunnen eten. Want alle mooie boeken in de kast ten spijt is het in ons klimaat niet mogelijk om het  hele jaar door vers van eigen grond te eten. In ieder geval niet zonder verwarmde kassen en dergelijke.

Dit seizoen is nog later begonnen omdat het zo lang is blijven vriezen. We kampen nu al met weken achterstand en dat haal je maar moeilijk in.

Toch staan de potjes met voorgezaaide courgettes en pompoenen al gezellig zij aan zij in de kas te wachten tot ze naar buiten kunnen. Vooral courgettes behoren hier tot de favoriete zomergroenten want zo heerlijk veelzijdig: we eten ze groen of geel, rauw op brood, in de sla, gestoomd, gestoofd, gebakken, verstopt in ovenschotels of gevuld.

Voo nu is ’t dus nog even wachten…. šŸ˜¦

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Siebrie
  Apr 01, 2010 @ 09:46:12

  Ik heb ook een aantal jaar een moestuin gehad, en voor de wintermaanden haalden we een deel van de groente naar de schuur. Mijn medetuinier had een kelder bij zijn apartement, en daar zetten we een aantal emmers aarde in met witlofpennen, een andere emmer er goed overheen en lekker laten staan. Na 2 maanden eens kijken en voilxc3Ā”: witlof. Eventueel kun je de bovenste emmer luchtig vullen met stro/hooi voor isolatie.

  Beantwoorden

 2. Vlijtig Liesje
  Apr 01, 2010 @ 11:39:57

  Ergens wel mooi hoe de natuur je geduld leert te hebben!

  Beantwoorden

 3. Marleen
  Apr 01, 2010 @ 12:05:25

  Diepvriezer en glazen potten zorgen bij mij voor uitstel van ongeduldigheid;-)
  Eens heb ik gelezen:Geen betere raad dan voorraad.
  Groetjes uit Belgie;-)

  Beantwoorden

 4. izerina
  Apr 01, 2010 @ 13:36:07

  Ken je niet een sjamaanse zonnedans? Om het weer te verbeteren? groeten Izerina

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: