N(euro)otjes canneloni met spinazie

Vandaag stonden volgens het weekmenu maxc3xafspannenkoekjes met spinazievulling op het menu. Het is iets anders geworden, namelijk canneloni met spinazievulling.

Alhier het recept:

  • 300 gram bladspinazie (uit de diepvries)
  • 1 grote ui
  • 1 – 2 tenen knoflook (wij doen altijd meer maar wij zijn dan ook enorme knoflookfans…)
  • 200 gram ricotta of een andere zachte Italiaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1 theel. oregano
  • 3 eetl. melk
  • 50 gram Parmezaanse
  • zout
  • peper
  • canneloni
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 theel. basilicum
  • 1 lepeltje suiker
  • peper + zout

Laat de spinazie ruim van tevoren ontdooien en druk (in een zeef) het vocht eruit. De uien en knoflook snipperen. Ovenschaal invetten. 1 Gesneden ui met knoflook in de olie even zachtjes bakken. Ondertussen in een kom mengen: de uitgedrukte spinazie, oregano, de 2 eieren (losgeklopt met de melk), ricotta, de gebakken ui met knoflook, Parmezaanse en zout en peper naar smaak. Alles goed mengen en de canneloni met behulp van spuitzak of theelepeltjes met dit mengsel vullen.

Voor de saus: 1 uitje bakken, knoflook zachtjes meebakken, pakje gezeefde tomaten erbij doen, en peper, zout en schepje suiker. Minuut of 5 laten koken.

Gevulde canneloni in de ovenschaal leggen, saus eroverheen gieten, plakjes mozarella erop leggen en 30 minuten in de oven op 180 graden laten bakken.

Varieren mag: bijvoorbeeld gorgonzola in plaats van ricotta of als extra een beetje feta erbij. Mascarpone doet het ook goed.

Canneloni

Canneloni1

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Budgetstudent
    Mrt 10, 2010 @ 10:49:38

    Ziet er goed uit! Waar koop je canneloni?

    Beantwoorden

  2. Frugal living
    Mrt 10, 2010 @ 22:56:06

    Dat ziet er lekker uit! Kook je de canneloni voor het vullen? Het recept ga ik uitproberen.
    @ Budgetstudent: canneloni koop je gewoon in de supermarkt.

    Beantwoorden

  3. huisjegeluk
    Mrt 12, 2010 @ 07:22:29

    Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar het ziet er wel heel erg lekker uit.

    Beantwoorden

  4. N(euro)otje
    Mrt 12, 2010 @ 09:35:02

    @Budgetstudent en Frugal living:
    inderdaad, gewoon in de supermarkt en nee, ik kook het niet van tevoren. Het is dan veel lastiger te vullen. Wel goed afdekken met saus want alles wat boven de saus uitsteekt wordt erg hard. En dat is niet lekker.

    Beantwoorden

  5. Brigitte
    Mrt 15, 2010 @ 21:09:28

    Ziet er lekker uit. Nog makkelijker is om de canneloni op zijn kant te zetten in een kleinere ovenschaal. Dan giet je de vulling er zo in šŸ™‚

    Gr. Brigitte

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: