N(euro)otjes weekmenu

En ook vandaag heeft N(euro)otje helemaal verzaligd doorgetuinierd. Helaas was het tamelijk koud en moest ze tot in de middag wachten om iets constructiefs te kunnen doen. Het water in de kas was bevroren, de zaadjes hopelijk niet… De grond was vanmiddag wel weer goed te bewerken en die is ze toen ook met goede moed en een spitvork te lijf gegaan. Tot de sneeuw weer te erg werd en ze voor een pot hete thee naar binnen vluchtte. Onnodig te zeggen dat ze nog maar even gewacht heeft met het voorgenomen zaaiwerk…

Een mens moet toch wat dus tijdens de middagthee heeft N(euro)otje zich weer vol overgave gestort op het uitdenken van een passend weekmenu. Voornamelijk passend aan haar werkrooster want wanneer je ’s avonds om 6 uur thuiskomt en dan nog moet beginnen is de lol er bij voorbaat al vanaf. En wanneer je ’s avonds om 10 uur thuiskomt is het handig dat de overige gezinsleden weten wat ze kunnen maken. Helemaal mooi vinden ze het als het al klaar staat…

Vanavond heeft ze makkelijk gedaan: gestoomde aardappelen met spekbonen uit de weckpot en daarbij een uienjus. Geen vlees, geen vis, geen vegading, geen zin…. Het was wel lekker.

Morgen: zaterdag is nog op zijn ‘stads’ traditioneel brood- en soepdag. Dit weekend is dat pindasoep met eigen prei die ze tijdens de sneeuwbui nog uit de tuin heeft staan scheppen… Meer verantwoord zou waarschijnlijk de xc3xa9xc3xa9n of andere variatie van linzensoep zijn maar N(euro)otje hunkert naar de pindasoep dus we gaan voor iets minder verantwoord maar wel net zo lekker…

Zondag: moet ze werken dus het moet iets makkelijks zijn. Eierkerrie met gesmoorde prei en rijst en voor de vleeseters een stukje vlees en voor de vegetarixc3xabr een groentenburgertje (nog in ontwikkeling). Het meeste kan van tevoren klaar gemaakt worden dus best wel makkelijk.

Maandag: bami

Dinsdag: kan ze even los: maxc3xafspannenkoekjes met spinazievulling.

Woensdag: chili sin carne

Donderdag: broccolisoufflxc3xa9.

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Mrt 06, 2010 @ 12:26:51

  Dit lezend besef ik het voordeel van de vutter. Gewoon eten,waar je ’s middags zin in hebt. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. gerrie
  Mrt 06, 2010 @ 12:52:54

  Al zijn we AOWers, ik plan redelijk per week. Een beter plan voor het boodschappen doen en meer rust. Niet iedere dag de vraag; wat gaan we eten?
  Misschien nog overgehouden van mijn hectische leven met baan en gezin?
  hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

 3. siebrie
  Mrt 07, 2010 @ 21:05:21

  Strikt gesproken zijn pinda’s peulvruchten, dus klopt je menu weer helemaal.

  Beantwoorden

 4. Vlijtig Liesje
  Mrt 08, 2010 @ 13:19:37

  Klinkt lekker allemaal, maar ik ben vooral benieuwd naar die broccoli soufflxc3xa9. Is dat nou moeilijk? Zakken soufflxc3xa9’s niet altijd in?

  Beantwoorden

 5. N(euro)otje
  Mrt 08, 2010 @ 22:14:59

  @Vlijtig Liesje: volgens het recept kxc3¡n deze soufflxc3xa9 niet mislukken 😉 En tot nog toe is dat waar gebleken… Ik zal deze week het recept wel plaatsen, mxc3xa9t foto.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: