N(euro)otje zaait

Vandaag heeft N(euro)otje ook weer lekker in de tuin kunnen werken. De stokken voor de capucijners staan in het gelid, de capucijners zelf gaan morgen de grond in. In de kas staan, ook allemaal in keurige rijtjes en vakjes, potjes met kievitsbonen, komkommer, augurk en andijvie. In huis, op de vensterbank staan de voorgezaaide balkontomaten, vleestomaten, paprika’s en Spaanse peper. Ook morgen worden dan eindelijk de doperwten, tuinbonen en peulen gezaaid. De veldsla heeft de koude winter op de tuin prima overleefd en zal ons over niet al te lange tijd van het eerste verse groen van eigen grond laten genieten.

Naar het weerbericht kijken we maar niet meer… Vanavond heeft het hier weer gesneeuwd en het vriest ook weer lekker. Het is ook een tikkie glad. Maar het maakt niet uit, zolang de grond morgen maar te bewerken is, zal N(euro)otje zich niet af laten schrikken door de laatste (?) stuiptrekkingen van Koning Winter en lekker door tuinieren.

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Mantis
  Mrt 05, 2010 @ 07:43:39

  Vroeger had mijn vader ook een tuin en was ik ook vaak mee om te helpen. Je blogje neemt me weer even mee naar die tijd…

  Beantwoorden

 2. izerina
  Mrt 05, 2010 @ 10:46:59

  In de kas heb je je eigen lente gecreerd. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 3. Vlijtig Liesje
  Mrt 05, 2010 @ 12:36:10

  Is de grond niet bevroren? Mijn vingers vanochtend wel, toen ik de kinderen naar school bracht. Ik hoop dat dit inderdaad de laatste stuiptrekkingen zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: