N(euro)otje schoffelt weer

Allereerst allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie lieve reacties! smileHet is echt heel fijn om te lezen dat jullie hier met plezier komen buurten.

Geen idee hoe het gisteren bij jullie was maar hier bereikte het kwik zomaar de 8 graden! De grond in de moestuin was klef en doornat maar goed te schoffelen en te harken. En dat is dus wat N(euro)otje gisteren gedaan heeft: schoffelen en harken. Deels in de regen maar dat maakte niets uit. We kunnen weer in de tuin werken, zalig! De eerste snijbiet is weer gezaaid en volgende week op N(euro)otjes eerstvolgende vrije dag moeten de klimrekjes voor de peulen en de doperwten in de bedden worden gezet. Het spreekt vanzelf dat de peulen en doperwten dan ook meteen gezaaid worden. Wel gaat er dit jaar plastic overheen om de vogels te ontmoedigen. Vorig jaar raakte N(euro)otje bijna de wanhoop nabij toen meer dan de helft van al haar zaaigoed weggesnaaid bleek te zijn.

Ook heeft ze gisteren gexc3xafnventariseerd wat ze nog heeft aan zaad zodat er geen zaad wordt aangeschaft dat niet nodig is.

Alles nu eens mooi in een laatje van de oude buffetkast in de deelkeuken gedaan in plaats van het in de kas te laten liggen waar muisjes zich al meerdere malen toegang tot het niet goed gesloten blik hebben weten te verschaffen šŸ˜‰

Overigens hebben zowel de laurierstruik als de rozemarijn de winter overleefd. De laurier zal flink teruggesnoeid moeten worden om al het kapotgevroren blad te verwijderen maar dan blijft er nog een behoorlijke struik over. En ook de rozemarijn smacht naar een snoeibeurt maar meer omdat het model eruit is. Hij lijkt verder geen enkele vorstschade te hebben. N(euro)otje kan weer opgelucht ademhalen en staat te popelen om de tuin weer helemaal vol te zaaien!

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Frugal living
    Mrt 04, 2010 @ 09:58:00

    Ik bescherm de zaden van de peultjes meestal met veel takjes en fijn gaas. Met plastic moet je wel regelmatig water geven, of valt dat mee?
    Een net heb ik ook geprobeerd maar dat doe ik nooit meer nadat ik een dood vogeltje heb gevonden. Het arme diertje zat helemaal in de knoop met zijn pootjes.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: