N(euro)otje en het 'weer'

Het lijkt wel of de blogjes alleen nog maar over het weer en aanverwante zaken gaan maar ja, wanneer hebben we hier ook zulk weer?

Dus daar komt er nog xc3xa9xc3xa9n!

Vanmorgen reed N(euro)otje met haar 106-je van huis weg toen ze een vreemd geluid van rechtsvoor hoorde komen. Misschien het wiellager, dacht ze nog. Maar dat is net vernieuwd. Net buiten het dorp dus maar even gestopt om te kijken, bleek de band zo goed als leeg te zijn. Gekeerd en heel voorzichtig terug naar huis gereden maar het werd al snel duidelijk dat er totaal geen lucht meer in zat en de auto aan die kant op een velg hing. Auto stilgezet, de laatste paar honderd meter naar huis gelopen, in steno de zaak aan snel wakker gemaakte Man uitgelegd en zijn auto meegenomen.

Ondanks alles was ze toch nog op tijd op haar werk waar om 10 uur de eerste sneeuwvlokken naar beneden begonnen te komen. Tegen de tijd dat het xc3xa9xc3xa9n uur was en ze weer naar huis kon lag de voorspelde 10 centimeter er al zowat. Zesendertig kilometer snelweg met maximum snelheden van 45 gereden en vervolgens van de snelweg af en de laatste 18 kilometer met maximum snelheden van 30 afgelegd. Er was geen overgang meer te zien tussen land en lucht. Alles was wit.

Het is hier een drama op de weg aan het worden. Er lag langs de snelweg al een auto in de greppel, er was voor N(euro)otje al iemand gestopt om hulp te bieden. Zelf voelde ze de auto af en toe enigszins wegglijden en ook de tankwagen waar ze op een gegeven moment achter zat bleek niet helemaal het goede spoor te kunnen houden. Wat dichter bij de bewoonde wereld slipte er bijna een lijnbus op de rotonde en zelf moest ze toch wel wat moeite doen om door de inmiddels 15 tot 20 centimeter dikke sneeuwlaag de oprit weer op te komen.

En daar stond haar eigen autootje. Met vier nieuwe bandjes. Had Vader geregeld. Bleek dat er vier verschillende op hadden gezeten met verschillende hoogtes. Ineens was de verklaring daar voor het vreemde trekkende gevoel aan de achterkant van het karretje. En Vader heeft het nog mooier geregeld: het zijn winterbandjes! Kunnen we weer eens naar Duitsland voor de boodschappen want tussen 1 november en 1 april kun je daar maar beter met winterbanden rijden. Doe je dat niet en gebeurt er wat ben je al snel (mede-)aansprakelijk. En als er niets gebeurt riskeer je een boete. Dus wij gaan in die periode niet naar de tandarts en halen ook geen buitenlandse boodschapjes. Maar nu kan het weer, dus zodra het weer het weer (wat staat dat stom maar het klopt wel) toelaat, zijn wij weer aan de andere kant van de grens te vinden!

Overigens is het wel weer een aanslag op het budget: 200 euro. Maar veiligheid voor alles.

Het woordje ‘weer’ komt trouwens wel vaak voor in dit blogje. Maar N(euro)otje heeft geen zin om het te veranderen. Morgen ‘weer’ een nieuw berichtje. Met wat minder ‘weer’ erin.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lilian
  Jan 02, 2010 @ 17:18:33

  Ik hoorde al dat het in het Noorden sneeuwt.
  Voorlopig wachten we nog even met ons kersverse neefje te bewonderen, want ons ‘ingesneeuwd zijn in Groningen’ van twee weken geleden ligt nog vers in ons geheugen ;).
  Fijn dat je nu winterbanden hebt!

  groetjes,
  Lilian

  Beantwoorden

 2. izerina
  Jan 02, 2010 @ 18:51:12

  Jij moet voor je werk de weg op. Ik kan me voorstellen,dat als het niet nodig de mensen thuisblijven. Doen wij ook. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 3. Tineke
  Jan 02, 2010 @ 21:45:23

  Wat grappig, bij ons (midden des lands) heeft het maar hxc3xa9xc3xa9l even gesneeuwd, eind van de ochtend. Amper te zien dus. En bij jullie zulke taferelen! Sterkte met het ‘weer’.

  Beantwoorden

 4. annemarie
  Jan 04, 2010 @ 11:10:36

  Ja, we zijn dezer dagen weer behoorlijk met het weer in de weer! Geen weer voor de mooi-weer-vissers en ook de weervisserij staat stil!!!
  Zo, en nu geen woord meer over het weer! Ik heb geloof ik alle betekenissen wel gehad.
  Prachtige plaatjes, overigens!
  groets,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: